Wordt het een jongetje of een meisje?

Vandaag is het zover! Ik ga jullie vertellen of wij een jongetje of een meisje krijgen! Een mini Maurice of een mini Greet, lees je mee?

Vorige week vertelde ik over de zenuwen die ik had voor de 20-weken echo. Inmiddels heb je misschien al gelezen hoe dit is gegaan maar ik vertel het hier ook nog in het kort. En dan.. vertel ik ook of we een meisje of een jongetje krijgen!

Woensdag 31 oktober 2018

Het is zover. Vandaag hebben wij de 20-weken echo. Vol zenuwen rijden we samen naar het echocentrum welke bij ons in het ziekenhuis is. Een mannelijke echoscopist haalt ons op. Mijn hart klopt in mijn keel en ik mag gaan liggen. Wat een zenuwen, laat alles maar gauw goed zijn maalt er door mijn hoofd. Daar ben je dan! Onze mini, al flink gegroeid en zover ik kan zien lekker actief en aanwezig. De schopjes die ik al sinds week 18 voel zijn nu ook zichtbaar te zien op het scherm, en voel ik tegelijkertijd. Zo gek. De echoscopist checkt als eerste het hartje, met 4 kamers die mooi sluiten en de navelstreng loopt goed door. Dan het maagje, de nieren, de hersenen, 10 vingers en 10 teentjes. Een half uur lang kijken wij samen naar het scherm, naar onze baby en horen ondertussen moeilijke woorden die hij tegen zijn collega verteld. De echoscopist weet ons binnen 10 minuten al helemaal gerust te stellen, het ziet er allemaal goed uit. Als laatste nog de check, groei je goed? En dat blijkt zo te zijn. Wat een opluchting. Onze baby is fijntjes gebouwd maar dat is niets om ons zorgen over te maken, want de groei gaat goed. De 20-weken echo zit er op! Ik ben zo ontzettend opgelucht!

It's a..

Stiekem weten wij zelf het geslacht al wat langer. Toen ik 17 weken was hebben wij een pretecho laten maken bij Jan Koning in Ochten. Daar werd het al snel duidelijk wat het geslacht was, maar we vroegen aan Jan of hij het voor ons wilde opschrijven. Maurice en ik hebben het briefje thuis geopend en later nog een taart met daarin dΓ© kleur gegeten met familie. De afgelopen weken kreeg ik veel berichtjes van onbekende mensen en volgers, heel bizar. Sommige meiden voelden heel sterk aan dat het een meisje was, anderen zeiden 'nee, jullie krijgen een jongetje en ik weet niet waarom'. Ik kan het jullie nu eindelijk vertellen..

.. we krijgen een MEISJE! :)

Hoera! Er groeit een gezond meisje in mijn buik en ik ben zo dankbaar! Binnenkort zal ik gauw een tour door de babykamer met jullie delen. En? Had jij het goed geraden? Bedankt voor het lezen allemaal! Laten we het geslacht geheim houden onder de comments op Instagram haha ;-)


Reacties

Finette 5 years ago

Wat super mooi Greet! Leuk hoe je dit met ons deelt. Geniet ervan hoor, met volle teugen, want voor je het weet….πŸ˜‰ ik heb inmiddels 2 puber meiden, super leuk hoor, maar het gaat onwijs snel. Dus ENJOY every moment. Liefs Finette

Esther 5 years ago

GefeliciteeerdπŸ’• ! Wij nu 24 wk zwanger ook van een babygirlπŸŒΈπŸ’•πŸ€°πŸ½ Succes met de zwangerschap

Greet 5 years ago

Hé Esther, ja zo leuk voor jullie! Van harte!

Lotte 5 years ago

Wat super leuk, een lief klein meisje!! πŸ’— wij hadden gisteren ook de 20 wkn echo… gelukkig ook alles goed! Alleen wij weten niet wat het wordt…☺️

Greet 5 years ago

Hé Lotte, ah wat goed te horen! Wat een fijn gevoel hé. En wat spannend dat jullie het niet willen weten, super leuk. Fijn weekend!

Marijke 5 years ago

Oooo leuk meisπŸ’–πŸ’–πŸ’–

Sarah Dalou 5 years ago

Aaaaah zooo leuk!!!😍😍😍 Gefeliciteerd!😘 Ik dacht ook een meisje! πŸ’• Meisjes zijn zo leuk hihi! En wat fijn dat de 20 weken echo goed was! Xxx

Beppe 5 years ago

Jippie!πŸ’•πŸ’•πŸ’•

Jet 5 years ago

Jaah ik had het goed, gefeliciteerd ❀️

Isabel 5 years ago

Jaaa ik had het goed geraden! Zo leuk!!
Gefeliciteerd πŸŽˆπŸ’•

STEFANIE DE bree 5 years ago

Gefelciciteerd l ik dacht n jongetje. Ben zelf ook een meisjes mama van 2 meiden. Je kan je lol op straks met leuke pakjes, en als ze haartjes heeft met leuke speldjes etc!!!
Maar het belangrijkst is natuurlijk dat ze gezond is!

Greet 5 years ago

Ah wat lief! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *