Zo beveilig jij je Social Media accounts

door | jun 4, 2018 | instagram | 0 Reacties

Het is de nachtmerrie van iedere Instagrammer: je account verliezen aan een hacker. Je mooie foto’s verliezen, het harde werk van de afgelopen jaren en vooral veel lieve volgers kwijt. Je wilt, en moet er niet aan denken. Om meerdere hacks te voorkomen heb ik wat beveiligingstips opgeschreven, met een beetje hulp van Maurice (werkzaam in de Develop wereld).

#### Een belangrijke: tweestapsverificatie aanzetten
Voor hackers is het helaas een koud kunstje om wachtwoorden in een recordsnelheid te kraken. Een veelgebruikte oplossing voor dat probleem heet tweestapsverificatie. Het is een proces waarbij je jouw identiteit moet verifiëren aan de hand van een code die doorgestuurd wordt naar je mobiele telefoon. Zo kunnen hackers je account minder snel kraken.

#### Hoe zet je deze tweestapsverificatie aan?
Instagram:
ga naar je profiel > Instellingen > Tweestapsverificatie > Beveiligingscode verplicht instellen > Inschakelen;
Whatsapp:
ga je naar je profiel > Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen > Schakel in;
Facebook:
login op je Facebookprofiel -> Settings -> Security en voeg je mobiele telefoonnummer toe. Klik op ‘login approval’ en klik op ‘enable’. De volgende keer dat je probeert in te loggen op Facebook zal je naast je wachtwoord ook een code moeten invullen. Je kan ervoor kiezen deze te ontvangen op je telefoon.

#### Maak een gegenereerd wachtwoord aan
Het is natuurlijk makkelijk en snel om voor ieder account hetzelfde wachtwoord te gebruiken, maar niet veilig. Zorg er in ieder geval voor dat je wachtwoord geen persoonlijke informatie bevat zoals geboortedata, voor- of achternaam, je straatnaam, etc. Wil je helemaal op safe spelen, net als ik? Maak dan een gegenereerd wachtwoord aan voor iedere app en onthoudt deze bijvoorbeeld in een aparte app. Ik gebruik daar LastPass voor. Het gegenereerde wachtwoord is zo lastig én lang, dat niemand deze kan onthouden. En hackers kunnen deze niet kraken, fijn!

#### Gebruik een password manager
Zoals ik hierboven schreef bestaan er diverse apps of programma’s waardoor je je wachtwoorden, pincode’s, en gevoelige informatie veilig kunt opslaan. Het enige wat je hoeft te doen is het wachtwoord van deze app onthouden. Zorg er dus ook voor dat dit wachtwoord niet te makkelijk is 😉

#### Vul geen geheime vragen in
Je herkent het vast wel. Je kunt tegenwoordig allemaal geheugensteuntjes invullen die je kan raadplegen als jij je wachtwoord bent vergeten. Doe dit niet! En pas ook op met wat voor wachtwoorden jij inlogt op verschillende type sites. Hackers kunnen je wachtwoorden herkennen en in een later stadium alsnog tegen je gebruiken.

Beveilig ook je telefoon door middel van een lange toegangscode en zorg ervoor dat je je computer ook vergrendeld met een wachtwoord. Dan kan er in mijn ogen niet zoveel meer mis gaan. Ik hoop dat ik je een stukje op weg heb kunnen helpen qua beveiliging van je Social Media accounts.

Dit betreft een informatieve blog over het beveiligen van je Social Media accounts. Dit om te voorkomen dat er onnodig meer accounts worden gehackt op Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk…

Wat ik verdien als blogger

Wat ik verdien als blogger

Praten over geld en inkomsten doet bijna niemand, zeker niet in de bloggerswereld of online op Instagram. Toen wij ons huis kochten begon ik mijn avontuur met Instagram en kwam ik al snel in contact met merkjes en andere lieve 'collega's'. Bij mij begon het te rollen...

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Je kent vast wel de documentaire die vorig jaar op televisie was, Follow Me. In deze docu kwam Instagram en zijn nepvolgers aan bod. Wat een bizarre wereld! Maar wist je dat het hebben van nepvolgers nadelig kan werken voor je Instagram account? Nepvolgers zijn geen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN