Zo haal je de lente in huis!

Het is al een paar weken te merken, fluitende vogeltjes en langer licht. De lente is in aantocht! En deze is nu officieel begonnen. Hoe ik de lente in huis bracht? Zo!

De lente. Het is mijn favoriete seizoen. Niets fijner dan wakker worden door de eerste fluitende vogeltjes na een strenge winter. En er is niets beters dan de eerste zonnestralen vangen in je winterjas, buiten met een kop koffie. De lente is in aantocht, en hoe! Niet alleen seizoenen veranderen, ook mijn interieur veranderd met de jaargetijden mee. Zo verander ik ieder seizoen subtiel mijn interieur. Maar hoe breng je de lente nu subtiel door in je woning?

Kies voor nieuwe wanddecoratie

Kleine moeite, groots effect. Kies voor nieuwe wanddecoratie zoals ik! Om de lente sfeer subtiel in huis te brengen zonder een te grote makeover koos ik voor het gebruik van een IXXI in een zachte bloemenprint. De kleuren van deze wanddecoratie komen perfect overeen met mijn vloerkleed die ik scoorde via Marktplaats. De print is mysterieus, zacht maar doet ook denken aan een geurige bloementuin. Een fijne, dromerige sfeer. De designer van deze prachtige IXXI is Hannah Lemholt. Bekijk meer van haar werk hier. Wat vind jij van de zachte kleuren van deze IXXI?

Gebruik zachte aardetinten

Zodra het weer langer licht wordt kiezen mensen voor zachtere kleuren. Geef ze eens ongelijk! Ik verwisselde enkele donkere kussens door deze lichtere tinten, en voila de sfeer is gelijk een stuk vriendelijker. Dit bereik je overigens niet alleen met kussens. Een ander (tweedehands) vloerkleed of een plaid in een pastelkleur geeft hetzelfde effect. Ik vind ons interieur al gauw te lieflijk maar laat je hieronder zien wat voor effect lichte en donkere accessoires doen voor de ruimte.

Bloesemtakken en groen

Een lente huis is niet compleet zonder een paar mooie bloesemtakken of magnolia én een paar groene planten. Groen in huis laat zien dat de natuur weer is ontwaakt vanuit haar winterslaap. En buiten dat geeft het je een goed gevoel!

Roomspray

Een gemakkelijke low-budget oplossing voor een portie lentekriebels is het gebruik van roomspray! Kies een spray welke ruikt naar een fris lavendelveld of naar de zee. Je kunt tegenwoordig overal wel geurstokjes vinden.

Zet zonnige foto's neer

Heb je mooie vakantiefoto's maar deze nog niet uit geprint? Dan is dit een goed moment. Lijst je mooiste vakantie herinneringen in en zet deze op een centrale plek in huis. Ook al duurt het nog even tot de zomervakantie, met deze foto's krijg je een postief en zonnig gevoel! Kom maar op met die lente!

Haal de natuur in huis

Voor deze subtiele lente makeover kocht ik een glazen lijstje met daarin wel een hele bijzondere vlinder. Hang net als ik nog dat extra beetje natuur aan de muur. Dat kan dus goed met een lente IXXI met daarop je favoriete foto of een ingelijste bloem in een frame. Of kies voor een strook botanisch behang. Alles mag!

Door deze bovenstaande tips in je achterhoofd te houden zul je zien dat je met kleine aanpassingen al een groot effect bereikt! Wat doe jij om de lente in huis te halen?

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met IXXI your world. Bedankt IXXI voor deze prachtige bloemenprint!


Reacties

Marije 6 years ago

Oeh, deze IXXI is echt heel erg mooi! Ook weer eens wat anders na al die flamingo en Rijksmuseum varianten. Toffe blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *