Zo haal jij alles uit Instagram Stories

Ben je tegenwoordig ook weg van Instagram Stories en wil je deze zo mooi mogelijk maken? Ik zocht speciaal uit hoe jij je Instagram Stories hip en trendy kunt maken en welke apps je daar voor nodig hebt. Lees snel verder!

Instagram stories: ik ben er weg van. Ik vind het zo leuk! Bijna nog leuker dan de Instagram feed zelf. Het is een leuke, makkelijke en creatieve manier om content snel te kunnen delen. Met stories kun je je creativiteit de vrije loop laten. Dankzij deze tips kun jij je stories nog mooier maken!

Verander de locatie, tijd en temperatuur button

Wist je al dat je de buttons van locatie, tijd en temperatuur kunt veranderen? Zo ziet jouw Story er al snel net iets anders uit dan de rest van je volgers. Het werkt heel simpel: klik op de button die je wil gebruiken. Als de button op je foto staat tik je er vervolgens op en zie je zo welke varianten er nog meer zijn voor locatie/tijd/temperatuur.

Kies voor verschillende kleuren tekst

Voeg je tekst toe aan je Instagram Stories? Verander dan eens de kleuren. Dit kan heel simpel. Houdt het pipetje langer ingedrukt om te kiezen voor een kleur die niemand heeft! Je kunt ook schaduw aanbrengen in je tekst. Dit doe je door je tekst te kopieren en deze in een andere kleur achter je tekst te plakken.

Pimp je stories met de hand

Met de markeerstift, pen en highlighter kun je zoveel meer dan alleen schrijven. Maak juist je Stories leuker door er kleine tekeningen bij te maken of door een hartjes/sterren/stippen toe te voegen en dan het liefst in verschillende kleuren.

Geef je video een vintage look

Er bestaat een speciale app waardoor je je video een vintage look kunt geven. Dit is 8mm.

Wit kader om je foto's

Een van de meest gestelde vragen van afgelopen tijd op mijn stories is: 'hoe krijg jij je stories zo mooi'? Ik gebruik voor het witte kader een speciale app, Unfold. Ik heb hier ook recentelijk het uitbreidingspakket gekocht waardoor ik foto's kan plaatsen met een polaroid kader. Dit kost wel geld, maar de normale app is gratis.

Gebruik een foto uit je filmrol

Je hoeft niet per sé foto's te delen die je op dat moment hebt gemaakt, je kunt ook iets oudere foto's delen. Ik doe dit regelmatig, bijvoorbeeld als ik 's middags foto's heb gemaakt tijdens het winkelen en op dat moment geen tijd heb gehad om deze te delen.

Bepaal zelf wie je stories ziet

Heb jij een werkgever die je stiekem volgt op Instagram? Harstikke leuk natuurlijk, maar ze hoeven niet alles van je te weten. Je kunt je stories gemakkelijk afschermen voor deze mensen. Klik op de drie bolletjes en dan op 'verhaal verbergen'. Handig!

Een egale achtergrond maken

Leuk om bijvoorbeeld om een mooie quote te kunnen delen. Maak eerst een foto van iets, maakt niet uit waarvan en klik daarna op het pipetje op de foto. Houdt een paar tellen vast en voila, hier is je egale achtergrond.

Andere lettertypes

Vind je de standaard lettertypes van Stories niet mooi? Dat kan. Je kunt via de app 'emoji keyboard' andere lettertypes kopieren en plakken naar je stories. Ook kun je als je Unfold gebruikt kiezen voor andere lettertypes.

Een link delen (zoals je blogpost)

Dat kan heel makkelijk! Klik op de paperclip bovenaan in het menu en voeg daar de https link toe.

Voeg GIF's toe

Een hele leuke toevoeging aan stories is toch echt een GIF plaatsen. Je kunt er alle kanten mee op! Zoek simpelweg in het zoekbalkje naar bijvoorbeeld 'love' en je krijgt honderden GIF'jes die met liefde te maken hebben.

Zo haha. Dat waren al mijn tips! Veel hé? Hopelijk kun je er iets mee! Deel dit artikel gerust! En succes met het mooi maken van je Instagram :)


Reacties

Christel 5 years ago

Leuk om te lezen! En goede tips. Weet je toevallig ook hoe je lettertype bij Unfold kunt veranderen/groter maken. Ik kan alleen hele kleine letters krijgen.

Greet 5 years ago

Dankjewel Mei Qi! Leuk om te horen!

Mei Qi 5 years ago

Goede tips! Je stories zien er leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *