Zo haal jij alles uit Instagram Stories

door | jul 1, 2018 | instagram | 0 Reacties

Instagram stories: ik ben er weg van. Ik vind het zo leuk! Bijna nog leuker dan de Instagram feed zelf. Het is een leuke, makkelijke en creatieve manier om content snel te kunnen delen. Met stories kun je je creativiteit de vrije loop laten. Dankzij deze tips kun jij je stories nog mooier maken!

#### Verander de locatie, tijd en temperatuur button
Wist je al dat je de buttons van locatie, tijd en temperatuur kunt veranderen? Zo ziet jouw Story er al snel net iets anders uit dan de rest van je volgers. Het werkt heel simpel: klik op de button die je wil gebruiken. Als de button op je foto staat tik je er vervolgens op en zie je zo welke varianten er nog meer zijn voor locatie/tijd/temperatuur.

#### Kies voor verschillende kleuren tekst
Voeg je tekst toe aan je Instagram Stories? Verander dan eens de kleuren. Dit kan heel simpel. Houdt het pipetje langer ingedrukt om te kiezen voor een kleur die niemand heeft! Je kunt ook schaduw aanbrengen in je tekst. Dit doe je door je tekst te kopieren en deze in een andere kleur achter je tekst te plakken.

#### Pimp je stories met de hand
Met de markeerstift, pen en highlighter kun je zoveel meer dan alleen schrijven. Maak juist je Stories leuker door er kleine tekeningen bij te maken of door een hartjes/sterren/stippen toe te voegen en dan het liefst in verschillende kleuren.

#### Geef je video een vintage look
Er bestaat een speciale app waardoor je je video een vintage look kunt geven. Dit is 8mm.

#### Wit kader om je foto’s
Een van de meest gestelde vragen van afgelopen tijd op mijn stories is: ‘hoe krijg jij je stories zo mooi’? Ik gebruik voor het witte kader een speciale app, Unfold. Ik heb hier ook recentelijk het uitbreidingspakket gekocht waardoor ik foto’s kan plaatsen met een polaroid kader. Dit kost wel geld, maar de normale app is gratis.

#### Gebruik een foto uit je filmrol
Je hoeft niet per sé foto’s te delen die je op dat moment hebt gemaakt, je kunt ook iets oudere foto’s delen. Ik doe dit regelmatig, bijvoorbeeld als ik ‘s middags foto’s heb gemaakt tijdens het winkelen en op dat moment geen tijd heb gehad om deze te delen.

#### Bepaal zelf wie je stories ziet
Heb jij een werkgever die je stiekem volgt op Instagram? Harstikke leuk natuurlijk, maar ze hoeven niet alles van je te weten. Je kunt je stories gemakkelijk afschermen voor deze mensen. Klik op de drie bolletjes en dan op ‘verhaal verbergen’. Handig!

#### Een egale achtergrond maken
Leuk om bijvoorbeeld om een mooie quote te kunnen delen. Maak eerst een foto van iets, maakt niet uit waarvan en klik daarna op het pipetje op de foto. Houdt een paar tellen vast en voila, hier is je egale achtergrond.

#### Andere lettertypes
Vind je de standaard lettertypes van Stories niet mooi? Dat kan. Je kunt via de app ’emoji keyboard’ andere lettertypes kopieren en plakken naar je stories. Ook kun je als je Unfold gebruikt kiezen voor andere lettertypes.

#### Een link delen (zoals je blogpost)
Dat kan heel makkelijk! Klik op de paperclip bovenaan in het menu en voeg daar de https link toe.

#### Voeg GIF’s toe
Een hele leuke toevoeging aan stories is toch echt een GIF plaatsen. Je kunt er alle kanten mee op! Zoek simpelweg in het zoekbalkje naar bijvoorbeeld ‘love’ en je krijgt honderden GIF’jes die met liefde te maken hebben.

Zo haha. Dat waren al mijn tips! Veel hé? Hopelijk kun je er iets mee! Deel dit artikel gerust! En succes met het mooi maken van je Instagram 🙂

Dit vind je misschien ook leuk…

Wat ik verdien als blogger

Wat ik verdien als blogger

Praten over geld en inkomsten doet bijna niemand, zeker niet in de bloggerswereld of online op Instagram. Toen wij ons huis kochten begon ik mijn avontuur met Instagram en kwam ik al snel in contact met merkjes en andere lieve 'collega's'. Bij mij begon het te rollen...

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Zo herken je nepvolgers op Instagram

Je kent vast wel de documentaire die vorig jaar op televisie was, Follow Me. In deze docu kwam Instagram en zijn nepvolgers aan bod. Wat een bizarre wereld! Maar wist je dat het hebben van nepvolgers nadelig kan werken voor je Instagram account? Nepvolgers zijn geen...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN