Zo had Nore geheten als ze een jongetje was

In deze blogpost deel ik welke naam Nore zou hebben als zij een jongetje zou zijn, hippe geboortekaartjes en namen voor inspiratie. Lees je mee?

Hi! Gezellig dat je er (weer) bent. Het leek mij leuk om jullie wat meer te vertellen over de namen die wij hadden toen ik zwanger was van Nore. Ook wilde ik mijn favorieten op het gebied van geboortekaartjes met jullie delen, er is namelijk zo veel om uit te kiezen!

Kieskeurig

Toen ik zwanger was van Nore was ik erg kieskeurig en kon ik slecht keuzes maken. Zo vond ik het uiteindelijk echt super moeilijk om een geboortekaartje uit te kiezen. Die hormonen maakten het extra lastig.

Ik heb normaal gesproken echt NOOIT last van keuze stress haha. Daarom in dit blog kaartjes die ik zelf super mooi vind (voor als er evt. een 2e komt) en met jullie wil delen, als je net zoals ik moeite hebt met kiezen.

Natuurlijk laat je je tijdens het kiezen van een geboortekaartje ook wel wat meeslepen door de trends van dat moment, maar buiten dat zijn de geboortekaartjes van Hippe geboortekaartjes echt stuk voor stuk plaatjes. Van hout, glad papier of kraft papier, ze hebben het allemaal.

Neem nu dit kaartje met goudfolie en dat donker rode, heel erg tof. Een goede tip als je het lastig vind om keuzes te maken wat betreft de naam, bezoek verschillende sites met geboortekaartjes. Inspiratie genoeg! Of wissel eens de letters om, dat hebben wij ook gedaan met Nore.

En hoe tof is dit houten kaartje? Echt helemaal van nu, gemakkelijk weg te zetten en een kaartje welke lang mee gaat. En dus ook echt goed in je interieur past. Ik ben fan!

Jongens- en meisjesnamen

We hadden zeker nog een aantal meisjesnamen voor Nore die het niet zijn geworden, zoals Mae (zo heetten nu veel meisjes!), Sare en Pien. Als Nore een jongetje was geweest, was het iets lastiger geworden met het kiezen van een naam. We konden echt bijna geen leuke jongens naam vinden! Echt bizar hoor, misschien was het toen een teken. Dus de enige kanshebber die we op dat moment hadden was de naam Noah :)
De jongens en meisjes namen die we hebben voor een eventuele tweede deel ik uiteraard nu niet met jullie.

Nore is trouwens niet zomaar aan haar naam gekomen. We vonden de naam Noor heel erg mooi, maar wat standaard. We wilden een speelse naam. Dus plakten we er een 'A' achter, maar die naam hoor je al best veel. Dus besloten we er een 'E' achter te plakken, voila Nore was geboren! Nore is afgeleid van Eleonora. In het Arabisch is dat 'Ellinor', dat 'licht en zonnestraal' betekent.

Ik ben benieuwd welke namen jullie allemaal in gedachten hadden toen jullie zwanger waren? Bedankt voor het lezen! Liefs, Greet

Deze blog schreef ik in samenwerking met Hippe Geboortekaartjes. Dankjewel voor het opsturen lieve meiden!


Reacties

Heidi 1 year ago

Wat grappig om de naam van onze dochter hier voorbij te zien komen. Wij hadden precies hetzelfde als jij. Voor een jongen waren we redelijk snel klaar Fedde, maar voor een meisje bleek het lastiger te zijn. Mijn man en ik verschilden namelijk enorm. Mijn man vond bijv. Kyra mooi en ik Maud of Babet. We moesten rekening houden met een lange achternaam en hadden al een neefje Naut,dus je raadt het al. Daarnaast wilden we ook ee naam die die je bij ons niet zo heel veel hoorde. Mijn dochter is van januari 2017 en toen zij naar de kinderopvang ging, zaten er 3 Nora’s in haar groep, zo blij dat wij haar Nore hebben genoemd.

A 3 years ago

Wij hadden voor onze oudste Mare en Bente als meisjesnamen, het is Mare geworden. Onze tweede is een jongen en heet Timen, onze derde is een dochter en we vonden Bente nog steeds mooi. Dus Bente is het geworden!

Greet van der Veen 3 years ago

Bente is echt prachtig! Ook wel iets Fries, denk ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *