Zo herken je nepvolgers op Instagram

door | jan 28, 2020 | instagram | 0 Reacties

Je kent vast wel de documentaire die vorig jaar op televisie was, Follow Me. In deze docu kwam Instagram en zijn nepvolgers aan bod. Wat een bizarre wereld! Maar wist je dat het hebben van nepvolgers nadelig kan werken voor je Instagram account? Nepvolgers zijn geen echte mensen en zullen dus uiteindelijk niets toevoegen voor je account. Uiteindelijk is authenticiteit toch ook het meest belangrijk.

> We willen pas met je werken als je 10k volgers hebt

Sinds het algoritme is het veel lastiger om hoog aan de rankinglijst te komen, zowel met de likes als met volgers. De afgelopen tijd heb ik mij flink verdiept in de wereld van nepvolgers. Ze zijn er nog steeds, ook bij sommige accounts die ik tegenkom. En dat is jammer voor de ranking van je account. Deze volgers bestaan niet, en doen weinig tot niets qua interactie en zullen niet liken uit zichzelf.

De verleiding waarmee influencers geconfronteerd worden is soms best logisch. Bureaus en adverteerders leggen soms een flinke druk op influencers. “We willen pas met je werken als je meer dan 10.000 volgers hebt!” horen veel startende bloggers en vloggers. Als je dan bedenkt dat deze influencers hier hun brood mee proberen te verdienen, begrijp je dat de verleiding om deel te nemen aan pods of om volgers te kopen best groot is.

#### Tools voor nepaccounts
Ik verdien ook grotendeels mijn inkomen met mijn Instagram en blog. Net als andere influencers heb ik hier hard voor moeten werken. Ik ben al een aantal (!) jaren flink aan het investeren in mijn blog. Probeer steeds nieuwe dingen uit, schrijf wekelijks blogs en investeer in een goede camera, kijk naar het kleurgebruik in mijn feed etc. Ook ik merk dat sommige foto’s het minder goed doen. Dus met één klik op de knop duizenden likes, dat klinkt verleidelijk. Maar ik doe het niet. De samenwerkingen die ik heb lopen grotendeels via PR en Influencer bureau’s. Deze bedrijven checken de verhoudingen van interacties en bekijken welke mensen posts liken of gebruiken tools om te nepaccounts te filteren.

Maar hoe kom je er dan achter of je nepvolgers hebt? Dat kan je gemakkelijk checken. Bekijk je volgers eens nauwkeurig. Staan er veel accounts tussen met ‘rare namen’, zoals Layla.cpsdwpjn5914? Of ontbreken er profielfoto’s? Bekijk deze accounts en check of ze mensen volgen. Fake followers volgen bijna nooit mensen en hebben zelf vaak geen content op hun feed.

Hieronder zie je dat deze ‘volgers’ geen echte mensen zijn. Sommige hebben zelfs afbeeldingen van een kind als profielfoto?

Er bestaat ook een tool waarbij je kunt checken of er nepvolgers in het spel zijn. Ik zal daarbij mijn eigen feed en eentje tonen waarvan ik vermoed dat deze nepvolgers heeft.

Zoals je hier bij mij ziet loopt deze grafiek heel grillig, als een hartslag. Dit is normaal bij een account. Bij het onderstaande account zie je dat deze grafiek opvallend met een stijgende lijn omhoog loopt. Ook verliest dit account dagelijks bijna 200 volgers en komen er soms 500 bij. Een kenmerk voor nepvolgers.

Wat ik met deze blogpost wil bereiken? Het is vervelend dat mensen de noodzaak voelen om volgers te kopen om populair te zijn. Want ik vind dat zo jammer. Ik volg ook kleine accounts en ik vind deze feeds en mensen net zo leuk als de grotere accounts. Laten we stoppen met vergelijken, zodat we kunnen beginnen met onszelf in elkaar te herkennen. Want dankzij Instagram ontstaat er ook heel veel moois! 🙂 Zoals alle mooie opdrachten die ik heb mogen doen, ontzettend lieve mensen ontmoet en alle inspiratie die mij dagelijks motiveert om nieuwe content te maken.

Ben jij bekend in de wereld van nepvolgers en wist jij dat deze nep accounts nadelig kunnen werken voor je Instagram? Verwijder ze, en kom zo hoger in de Instagram ranking te staan!

Ik schreef deze blog ter informatie. De beelden zijn deels afkomstig van mezelf en van gratis stockfoto site’s.

Dit vind je misschien ook leuk…

Wat ik verdien als blogger

Wat ik verdien als blogger

Praten over geld en inkomsten doet bijna niemand, zeker niet in de bloggerswereld of online op Instagram. Toen wij ons huis kochten begon ik mijn avontuur met Instagram en kwam ik al snel in contact met merkjes en andere lieve 'collega's'. Bij mij begon het te rollen...

Laat je social media kanalen groeien door Pinterest

Laat je social media kanalen groeien door Pinterest

Ik wist al enige tijd dat Pinterest dé manier is om je blog bezoeken enorm te laten groeien en besloot het een tijdje te proberen. Nu na een paar maanden merk ik ook degelijk verschil. Nu is ongeveer 1/3 van mijn verkeer afkomstig van Pinterest en zit ik op de 7500...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN