Zo maak je van je rommelzolder een moderne loft

door | nov 9, 2018 | interieur | 0 Reacties

De zolder. Over die van ons zullen we het maar niet hebben, het is een opslagplaats geworden voor spulletjes en rommel. Eigenlijk zonde. Je zou er een prachtige ruimte van kunnen maken en daar zelfs de waarde van je huis mee laten stijgen. We hebben de offerte voor de nieuwe dakkapel binnen en willen de zolder nog gaan verbouwen voordat de baby komt. Wil jij ook weten hoe je van je rommelzolder een loft maakt? Ik vertel het je!

#### Creëer ruimte
Bij een zolder draait alles om ruimte en licht. De meeste zolderkamers of ruimtes hebben vaak schuine muren en daken, een nadeel én dus een gebrek aan ruimte. Wil je een echt ‘loft’ gevoel maken, dan moet er iets gebeuren. Om plaats te creëren op zolder kan je bijvoorbeeld een dakkapel laten installeren. Door een dakkapel te plaatsen komt er veel ruimte en hoogte vrij, en valt er natuurlijk daglicht naar binnen. Met een frisse en lichte zolderkamer als resultaat.


Hier zie je onze oude dakkapel

#### Maak gebruik van de beschikbare hoogte
Een groot voordeel van zolders is dat deze vaak beschikken over hoge plafonds. Heb je het geluk dat je een hoge zolderruimte hebt? Dan kun je eventueel overwegen om een mezzanine (een soort dubbele laag) op je zolder te bouwen, waardoor je een extra slaapruimte maakt. Zo win je heel wat extra leefruimte. Dit zijn alleen lastige projecten, dus hiervoor zal je een architect moeten inschakelen. Tevens kan hij je ook helpen met het inrichten/indelen van je zolderkamer.

#### Inrichten van de loft
Het leukste deel! Denk na over het doel van de ruimte. Wil je er een hobbykamer, slaapkamer/badkamer of studeerkamer van maken, of denk je eerder aan een grote loft om te verhuren? Veel mensen gebruiken zo’n ruimte om fijne banken in te zetten en echt een plek voor jezelf te maken. Of ze maken er een luxe slaapkamer van en plaatsen een losstaand bad. Dat is trouwens ook mijn droom, een bad op zolder.

#### Bewaar warmte
Een zolder is meestal de eerste ruimte in een woning welke heel warm óf juist heel koud kan worden. Kijk daarom goed naar je isolatie en bezuinig daar niet op. Laat waar nodig radiatoren plaatsen. Een zolderruimte is dé ruimte waar je best wel eens mag uitpakken met kleur. In de meeste Scandinavische huizen zie je veel wit, maar gebruik bijvoorbeeld donkerblauw en goud voor een sfeervolle en knusse uitstraling in je loft.

#### Kies je meubels zorgvuldig uit
In een dakkapel zijn de meeste meubels goed te plaatsen, maar met de rest van de schuine muren is dit toch eens stuk lastiger. Om de ruimte optimaal te benutten is het slim om voor lage meubels te kiezen of om te kijken of je bijvoorbeeld kasten op maat zou kunnen maken. Zo benut jij je zolderruimte het beste!

Ben jij ook, net als ons, van plan om je zolderruimte op te knappen? Het is best een kostenpost en daarom hoop ik dat je iets aan deze tips hebt!

Ik schreef dit artikel in samenwerking met Homedeal.nl, het betreft een gesponsorde informatieve blogpost.

Dit vind je misschien ook leuk…

Trend: modulaire banken van nu

Trend: modulaire banken van nu

Zo, dat is lang geleden! Bloggen? Dat is toch iets van vroeger? Zo voelde het ook echt toen ik weer voor eerst een zinnetje typte op de laptop, vroeger was dit zowat dagelijkse kost. Ik wist zelfs mijn inlog niet meer van mijn eigen blog, des te leuker om het weer op...

Ons nieuwbouwhuis in anderhalf jaar tijd

Ons nieuwbouwhuis in anderhalf jaar tijd

Misschien ben je een trouwe lezer, misschien kom je hier voor het eerst, leuk dat je er bent! Ik ben de afgelopen tijd enorm druk geweest met het opzetten van mijn eigen cursus, het klussen in ons huis, alle opdrachten voor Style and Sugar en de interieuradviezen. Het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN