Zo maak jij je tuin gemakkelijk zomerklaar

Afgelopen week ging ik aan de slag in onze tuin om deze lente- en zomer klaar te maken. Hoe ik dat gemakkelijk deed lees je hier!

In de lente en zomer wil je natuurlijk volop kunnen genieten van je prachtige tuin. In dat geval kun je het beste nú al aan de slag gaan, net zoals ik de afgelopen week deed. Een fijne klus om te doen in deze Corona periode, want stil zitten is niet mijn ding. Deze 5 dingen kun je in maart/april al doen om je tuin lenteklaar te maken, lees je mee?

Sinds we allemaal veel thuis blijven en tijd door brengen in én om het huis, is het fijn om wat klusjes aan te pakken waar je eerder weinig tijd voor had. Zo startte ik vorige week met onze tuin. Ik maakte onze tuin lente klaar en deed dat in etappes. Niets is fijner dan toch nog van het mooie weer te genieten in eigen tuin of balkon. Maak van je tuin of buiten plekje jouw fijne plekje, dan maakt dat de quarantaine periode veel draaglijker.

Opruimen, bladeren verwijderen

Om je tuin een snelle make-over te geven kun je alvast starten met opruimen. Losse bladeren bij elkaar vegen en weggooien, dorre planten weg gooien, bloempotten schoonmaken, lampjes vervangen, etc.

Snoei er op los!

Vriest het niet meer? Dan kun je sommige bomen en struiken al een snoeibeurt geven. Rozenstruiken, lavendel, vlinderstruiken en pluimhortensia’s: ze moeten allemaal nodig ‘geknipt’ worden. Ook bladverliezende hagen, zoals de beukenhaag, mogen gesnoeid worden.

Weg met dat onkruid

Het is geen leuk klusje, maar wel heel belangrijk: onkruid wieden. Je zult het in de tuin al wel gemerkt hebben, maar sinds deze maand groeit het onkruid weer als kool. Helemaal na al die natte dagen in februari. Begin daarom zo snel mogelijk met wieden, voordat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je zult zien dat werken met een hogedruk spuit ook al veel doet voor je onkruid.

Groene aanslag verwijderen

Niets is fijner dan resultaat te zien na je harde werk! Dus ga net als ik aan de slag met de hogedruk spuit en verander die kikkergroene tegels in die grijze tegels waar jij verliefd op werd. Is de groene aanslag niet zo hardnekkig? Dan kan je ook kiezen voor groene zeep of azijn. Gooi alles over je bestrating en verdeel het met een bezem over alle tegels. Laat het een tijdje inwerken en schrob dan alles goed schoon. Klaar met je tegels? Maak dan al je meubels schoon. Dit kan prima met groene zeep en een borstel. Et voila!

Lees ook: onze tuinmake-over voor Karwei

Het leukste deel, stylen!

Nu je tuin opgeruimd en schoon is, is het natuurlijk tijd om wat nieuw groen te kopen en evt. wat accessoires. Helaas is het nu niet zo verstandig om naar (grote) tuincentra's te gaan maar planten kopen bij een kleine kweker óf online bestellen kan natuurlijk wel. Ik bestelde zelf bijv. twee hortensia's en een olijfboompje bij de Intratuin. Daarnaast kocht ik een buitenkleed en een wandkleed van palmbladeren. Wat een verschil al met hoe het eerst was! We hebben het eerste zonnige weekend van april al achter de rug, zo fijn!

Ben jij al in je tuin aan de slag geweest? Ik ben benieuwd of je ook zin hebt om in je tuin aan de slag te gaan en van jouw tuin een fijne plek te maken!


Reacties

Metalura 2 years ago

Wauw! Wat een mooie tuinmeubels heb jij zeg. Jaloers-makend ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *