Zo maak jij je tuin gemakkelijk zomerklaar

door | apr 8, 2020 | interieur | 0 Reacties

In de lente en zomer wil je natuurlijk volop kunnen genieten van je prachtige tuin. In dat geval kun je het beste nú al aan de slag gaan, net zoals ik de afgelopen week deed. Een fijne klus om te doen in deze Corona periode, want stil zitten is niet mijn ding. Deze 5 dingen kun je in maart/april al doen om je tuin lenteklaar te maken, lees je mee?

Sinds we allemaal veel thuis blijven en tijd door brengen in én om het huis, is het fijn om wat klusjes aan te pakken waar je eerder weinig tijd voor had. Zo startte ik vorige week met onze tuin. Ik maakte onze tuin lente klaar en deed dat in etappes. Niets is fijner dan toch nog van het mooie weer te genieten in eigen tuin of balkon. Maak van je tuin of buiten plekje jouw fijne plekje, dan maakt dat de quarantaine periode veel draaglijker.

#### Opruimen, bladeren verwijderen
Om je tuin een snelle make-over te geven kun je alvast starten met opruimen. Losse bladeren bij elkaar vegen en weggooien, dorre planten weg gooien, bloempotten schoonmaken, lampjes vervangen, etc.

#### Snoei er op los!
Vriest het niet meer? Dan kun je sommige bomen en struiken al een snoeibeurt geven. Rozenstruiken, lavendel, vlinderstruiken en pluimhortensia’s: ze moeten allemaal nodig ‘geknipt’ worden. Ook bladverliezende hagen, zoals de beukenhaag, mogen gesnoeid worden.

#### Weg met dat onkruid
Het is geen leuk klusje, maar wel heel belangrijk: onkruid wieden. Je zult het in de tuin al wel gemerkt hebben, maar sinds deze maand groeit het onkruid weer als kool. Helemaal na al die natte dagen in februari. Begin daarom zo snel mogelijk met wieden, voordat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je zult zien dat werken met een hogedruk spuit ook al veel doet voor je onkruid.

#### Groene aanslag verwijderen
Niets is fijner dan resultaat te zien na je harde werk! Dus ga net als ik aan de slag met de hogedruk spuit en verander die kikkergroene tegels in die grijze tegels waar jij verliefd op werd. Is de groene aanslag niet zo hardnekkig? Dan kan je ook kiezen voor groene zeep of azijn. Gooi alles over je bestrating en verdeel het met een bezem over alle tegels. Laat het een tijdje inwerken en schrob dan alles goed schoon. Klaar met je tegels? Maak dan al je meubels schoon. Dit kan prima met groene zeep en een borstel. Et voila!

Lees ook: onze tuinmake-over voor Karwei

#### Het leukste deel, stylen!
Nu je tuin opgeruimd en schoon is, is het natuurlijk tijd om wat nieuw groen te kopen en evt. wat accessoires. Helaas is het nu niet zo verstandig om naar (grote) tuincentra’s te gaan maar planten kopen bij een kleine kweker óf online bestellen kan natuurlijk wel. Ik bestelde zelf bijv. twee hortensia’s en een olijfboompje bij de Intratuin. Daarnaast kocht ik een buitenkleed en een wandkleed van palmbladeren. Wat een verschil al met hoe het eerst was! We hebben het eerste zonnige weekend van april al achter de rug, zo fijn!

Ben jij al in je tuin aan de slag geweest? Ik ben benieuwd of je ook zin hebt om in je tuin aan de slag te gaan en van jouw tuin een fijne plek te maken!

Dit vind je misschien ook leuk…

Trend: modulaire banken van nu

Trend: modulaire banken van nu

Zo, dat is lang geleden! Bloggen? Dat is toch iets van vroeger? Zo voelde het ook echt toen ik weer voor eerst een zinnetje typte op de laptop, vroeger was dit zowat dagelijkse kost. Ik wist zelfs mijn inlog niet meer van mijn eigen blog, des te leuker om het weer op...

Ons nieuwbouwhuis in anderhalf jaar tijd

Ons nieuwbouwhuis in anderhalf jaar tijd

Misschien ben je een trouwe lezer, misschien kom je hier voor het eerst, leuk dat je er bent! Ik ben de afgelopen tijd enorm druk geweest met het opzetten van mijn eigen cursus, het klussen in ons huis, alle opdrachten voor Style and Sugar en de interieuradviezen. Het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Greet

Hi, wat leuk dat je er bent! Via deze interieurblog en mijn cursus Style Your Home hoop ik je te kunnen inspireren over allés wat met interieur te maken heeft. Ook geef ik interieuradvies, lees hier meer over mij! Of stuur een mail naar info@styleandsugar.nl. Let’s connect!

CATEGORIEËN