Zo vind ik de mooiste aankopen op Marktplaats

Sinds een aantal weken koop ik veel spulletjes voor Nore via Marktplaats en jullie vroegen mij om mijn tips te delen. So here we go!

Marktplaats. Je moet er van houden. Ik had er vroeger echt een haat/liefde verhouding mee want 9 van de 10 keer kwamen mensen nooit opdagen als je een deal had gesloten via Marktplaats. Zelf verkoop ik af en toe eens wat, maar liever koop ik spulletjes via deze site. Zo kwam ik er achter dat de mooiste merkkleertjes op Marktplaats staan, vaak voor een prikkie! Ik geef een paar gouden tips voor het kopen op Marktplaats. Sla jij je slag?

Ideaal voor babykleertjes

Marktplaats is een walhalla voor jonge moeders! Je kunt er de mooiste tweedehands kleertjes vinden, want baby's groeien snel weer uit de kleine maatjes. Daardoor is er een overvloed aan kleding op Marktplaats te koop. Ook babynestjes, wiegdekentjes en wiegjes worden er volop aangeboden. Je hebt dus gauw al succes met je verkopen en iedere dag komen er duizenden nieuwe resultaten online!

Tuinbroekje van de Zara via Marktplaats

Stel zoekresultaten in

Hoe ik de mooiste merkkleertjes vind? Simpel! Ik stel meerdere zoekresultaten in. Zo zoek ik iedere dag op bijvoorbeeld 'MarMar Copenhagen', 'Zara', of 'Maed for Mini'. Je krijgt iedere dag mail zodat je als eerste op de hoogte bent als mensen een nieuwe advertentie plaatsen. Want ook hier geldt, hoe sneller je reageert, hoe eerder de deal gesloten is. Zo vond ik al een prachtige leopard legging van Maed for Mini (die overal uitverkocht is).

Voer kenmerken in

Zoek je bijvoorbeeld kleertjes voor je zoontje met maat 62? Zoek dan vooral op bijvoorbeeld 'Zara jongetje 62' en je vind sneller waar je naar op zoek bent. Hoe specifieker, hoe beter. Hier onder zie je mijn zoekresultaten. En nu niet allemaal massaal gaan kopen hé? ;-)

Vraag om foto's

Heel belangrijk, vooral bij het aanschaffen van kleding via Marktplaats, vraag om foto's. Dat kunnen bijvoorbeeld foto's zijn met een meetlint naast het kledingstuk zodat je zeker weet dat het past of puur om te zien of de stof niet pilt.

Verzending via brievenbuspost

Wat zo ideaal is aan het kopen van kleding is dat dit meestal door de brievenbus past. Je maakt geen onnodige extra kosten want vaak ben je maar een paar postzegels kwijt en is je aankoop alsnog heel betaalbaar!

Het pakje met bloemetjes van Konges Slojd kocht ik via Marktplaats

Check de advertenties van verkoper

Zie je een tof item? Check dan altijd nog de advertenties van de verkoper. Wie weet verkoopt hij of zij nog meerdere spulletjes die je aanspreken en kan je er een leuk prijsje van maken ;-) Zo kocht ik vorige week een limited edition setje van H&M en een tuinbroekje van de Zara bij dezelfde verkoper.

Onderhandel

Kijk hoe lang een advertentie al online staat en of er biedingen zijn uitgebracht. Staat een advertentie al heel lang te koop dan kan je een lager bod doen.

Vertrouw!

Het is natuurlijk altijd een risico als je iets koopt via Marktplaats wat je niet gezien hebt, maar met kleding kan er vaak niet veel misgaan. Hoe tof is het als jij een leuk merkbroekje hebt gevonden en deze bij jullie thuis een tweede leven krijgt?

In het kader van duurzaamheid is het ook fantastisch om kleertjes te kopen via Marktplaats. Ik ben echt helemaal fan, vooral omdat Nore keihard groeit. Wat vind jij van het kopen van tweedehands spulletjes?

Deze blog is niet gesponsord en schreef ik omdat er veel vraag naar was. Bedankt voor het lezen!


Reacties

Klushuis63 4 years ago

Veel dezelfde zoektermen die ook tussen mijn favorieten staan! ☺️ Leuk artikel!

Greet 4 years ago

Wat leuk om te horen! :)

Ayla 4 years ago

Oehhhh zo leuk Greet. Thanks voor het delen echt hele mooie pareltjes!

Greet 4 years ago

Graag gedaan lieverd! Hoe is het met je en je groeiende belly?

Ayla 4 years ago

Jaa groeit hier ook lekker door morgen 25 weken! Zoals je zelf ondervind. Times fly!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *