Zwangerschaps update: 30 weken zwanger

Regelmatig krijg ik de vraag hoeveel weken zwanger ik nu ben. Ik heb mezelf beloofd af en toe een update te plaatsen, puur voor later én omdat jullie het leuk vinden om te lezen. Ik ben nu 30 weken, lees je mee?

Het allereerste wat in mij opkomt nu ik dit stukje schrijf is; wat gaat de tijd ontzettend hard! Nog amper een paar maanden geleden deed ik een postieve test en kon ik niet geloven dat er een wezentje in mij groeide. Inmiddels is dat duidelijk te zien. Zelfs mijn teddy jas, die ik met opzet 3 maten(!) groter kocht, merkt dat 'ie strakker is gaan zitten. Helemaal niet erg natuurlijk maar je kunt het je in het begin echt niet voorstellen ;)

Net als dat ik nu alweer 30 weken zwanger ben, woooo 30 weken! Nog ongeveer 6 tot 10 weken en we gaan haar ontmoeten, zo ontzettend spannend en bijzonder. Hoe zou het zijn? En hoe zal de bevalling gaan? En hoe gaat Maurice het vinden? Het zijn allemaal vragen die in mij opkomen en het gekke is, ik kan er nog geen antwoord op geven. In dit blog wat feitjes en verhalen over hoe het nu met mij en mijn 'growing belly' gaat.

Buik update: inmiddels ben ik 30 weken zwanger en ons kindje is zo groot als een meloen. Hoe is dat mogelijk vraag ik mij wel eens af, als ik naar mijn buik kijk. Veel mensen zeggen 'oh wat ben je bescheiden zwanger'! Je gaat onbewust toch buiken vergelijken. Gelukkig ben ik nog super mobiel!

Aangekomen in kg: durf ik het te zeggen? Oké, kom op, ik ben inmiddels al 9 kg aangekomen! Familie zegt dat je het vooral in mijn gezicht kunt zien, bedankt mama haha. Ik hoop heel erg dat de kilo's er na de zwangerschap snel vanaf zijn maar dat is natuurlijk geen garantie. We zullen zien!

Klaagmomentje: sinds een paar weken merk ik toch ook echt dat niet alles meer vanzelf gaat, zoals bukken, schoenen aandoen, omkleden en opschieten. Alles duurt net even wat langer, ik ben eerder uitgeput en heel snel moe. De energie ebt langzaam weg en hoop ontzettend dat ik die vermoeidheid van het eerste trimester niet opnieuw ga beleven.

Haar kamertje: yes, ik kan bijna haar kamertje met jullie delen! We zijn van plan er ook een video van te maken, een soort roomtour. Ben zo benieuwd wat jullie ervan gaan vinden!

Check VK: ik moet nu om de 2 á 3 weken naar de verloskundige voor een check. De vorige keer schrok ik mij een hoedje omdat ze aangaf dat ik misschien teveel vruchtwater zou hebben. Teveel vruchtwater kan duiden op zwangerschapsdiabetes, en als je dat hebt, kunnen vliezen eerder breken. Dus moest ik een paar keer mijn bloedsuiker spiegel prikken. Dat zijn minder zorgeloze dingen :( Gelukkig is er nu niets aan de hand.

Cravings: nog steeds drink ik graag veel Optimel en verse sapjes en ook yoghurt is mijn guilty pleasure. Van chocola eet ik niet overdreven meer dan anders, blijft favoriet.

Zwangerschapskleding: is een drama. Ik vind het heel lastig om hippe items te vinden die ik langer aan kan. Dus combineer ik nog steeds graag mijn zwangerschapslegging (met zo'n glansje) met wijde truien en draag ik veel mijn kokerrok met mijn vertrouwde bloesjes. Ook houdt je natuurlijk in je achterhoofd dat je die spulletjes straks niet meer draagt.

Over mijn nek: de geur van het kattenvoer van Jip. Bah!

Moodswings: ik kan iets feller uit de hoek komen en ook sneller huilen. Soms om helemaal niets! Gelukkig heb ik ook voldoende geluksmomentjes tussendoor :) gaat allemaal prima zo.

Wakker liggen: helaas slaap ik al een aantal weken niet zo goed meer door 's nachts. Inslapen lukt niet en ik kan er de klok op gelijk zetten dat ik om 4 uur naar de WC moet om te plassen, om vervolgens nooit meer in slaap te komen. Best vermoeiend als je nog gewoon werkt!

Veranderdrang: schuldig! Ooooh vooral het maken van definitieve keuzes voor haar kamertje is een drama soms. Normaal weet ik exact wat ik wil met plannen voor het huis maar het kiezen van dekens of de kleur van het hoeslaken bezorgen soms wel eens slapeloze nachten haha. Herkenbaar?

Dit was het voor nu! Super leuk dat je bent komen spieken en tot de volgende update ;)


Reacties

Marleen 5 years ago

Het vrijdagavond als ik mij ineens afvraag hoe het met jou gaat. Gelukkig heb je onlangs een blog geschreven en kan ik alles even lezen. En is het heel herkenbaar. Ik ben heel benieuwd naar jullie kamertje, want ook ik kan geen keuzes maken wat haar kamertje betreft. Echt heel irritant. En die vermoeidheid heb ik al die weken niet gehad. Maar de laatste dagen heel erg. Mijn juf van zwangerschapsgym zegt dat ze dan een groeispurt maakt. Succes met de laatste weken meis! En misschien tot op de we are pregnant beurs.
Liefs,
Marleen
IG: homestyleen

Greet 5 years ago

Hi lieve Marleen, wat lief een reactie! Wat grappig dat er zoveel dingen herkenbaar zijn voor je. Slaap je nog steeds goed? Ik deel wel regelmatig wat op Instagram maar wil niet teveel spammen met babydingetjes haha. Ik denk niet dat ik in maart op de WAP beurs ben, vanwege de uitgerekende datum. Kamertje komt naar verwachting eind januari/begin februari online. Spreek je gauw!

Winny 5 years ago

Lieve Greet, de laatste loodjes…..
Nog maar even en dan breekt er zó’n bijzondere tijd aan…. je kunt het haast niet geloven als je haar straks in je armen hebt!
Ik wens je zóveel geluk samen met Maurice en ik, als oma, kijk er ook erg naar uit! 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *